Tuesday, February 16, 2010

Getting friendly with Mr. Lathe MaChiNe

ok , hmm x jumpe gambar machine nih, xpe bayang jer
haha,

mesin ni sebenarnya untuk kerat besi lead to biar bentu jadi cantik
sem ni jer blajar subjek (machining workshop nih) rupa2nya mechatronic/mekanikal memang ader lead machine dalm bidang dia, siap ader org krja jadi pengerat besi gini jer...

ok, first kene briefing dulu,ingat lagi maser dia briefing yg technician tu dia kater kite kene kenal
mesin ni sebab kalu x kenal maka x cinta, tapi mesin ni x blh kenal kita,biar kite je kenal dia baru kite kenal dia,
sebenarnya mesin ni mmg bahayer kalu salah masuk tangan ke baju ke dalam tu dia tetap pusing kecuali orang tekn emergency break dia, ader setengah tu rosak emergency break , tunggu maser jelah kawan tuh...hehe

ok kami pun startlah buat lead tuh, kene kerat sikit demi sikit, mula2 group kami(sorang lagi kawan ) lambat tapi akhir2 bl potong org lain haha, puas hati..

kene potong skit2, nanti dia kluar besi tu dari megangda tu kalu ptoong bnyk,dia siap blh tukar speed lagi, nak brape rpmlah, aper semua....

produk comel giler
mcm.....
mcm aper x tahu tapi comellah

besi tu letak dalam gigi mesin tu pastu dia berpusing , mata alat(msein tu statik je) besi produk kite tu yg berpusng sbb tu kena secure betul2 besi tu jngn bagi dia gerak maser awal2,

satu lagi group(kerat kelas separuh) masuk milling machin, yg tu mesin gerak bukan bahan kerja gerak,
semua technician baik2 semua,kdng2 marah la skit2 sbb x ikut arahan,hehe

tulah criter dia,xdok idea doh...haha

2 comments:

syauqatul wardah said...

mende gak Akh cite...b2 x faham,haha

Mr.Lead Machine tu sape..Akh ke,haha

universal said...

woh22 ganah22 demo,,
dh pah ni tluung ar ajo ke kawe..
pah ni demojd enginar sunggoh r,,,

There was an error in this gadget

Popular Posts

Pageviews