Friday, July 8, 2011

Malaysia bakal huru-hara esok!!!

ouuuh, lamer x post, naik isu panas baru nk post.

serabutla dengan mainan politik ni, nak2 dengan rancangan Anuar Ibrahim dalam menjalankan BERSIH 2.0 esok,
dengan polis buat road-block seminggu sebelum program nih, matikan permit bas masuk ke KL, semua pengangkutan awam disekat dan latestnya ada desas-desus yang mengatakan kerajaan akan menutup semua telekomunikasi elektronik esok bagi mengelak dari anggota BERSIh 2.0 boleh berhubung sesama mereka, tapi yang nak marahnya orang2 yg duduk luar KL pun kene effect dia jgk nanti, kalau nk block pun buatla kat KL jer, takkan esok internet down kot.

Anggota BERSIH 2.0 pun menjawab walau apa-pun terjadi mereka akan sampai ke Stadium Merdeka yang melambangkan kebebasan, ahahah.

Kerajaan pun oleh kerana takutnya BERSIH 2.0 berjaya, terpaksalah guna segala macam cara yang boleh, dari membuat ugutan akan menggunakan ISA, membuat tuduhan anggota BERSIH akan membuat huru-hara walaupun ia mungkin dimulakan oleh pihak lain, sehinggalah titah perintah dari Yang-Dipertuan Agung sendiri supaya tidak mengadakan perhimpunan haram di stadium merdeka.

tapi apa-apa hal yang paling penting orang2 bwh ni mesti nak teruskan perjuangan mereka sampailah berjaya menjejakkan kaki ke Stadium merdeka untuk kebebasanlah katakan...kecuali big boss (Anuar Ibrahim) kata berhenti n xpayah last minute...hahahah

tengok2 polis dengan askar duduk tunggu dah dalam stadium sekali dengan alat2 perang dah nk lawan dengan orang baju kuning ni....

we'll wait n see esok, tp yang penting kalau jadilah anggota BErsih ni mencapai goal mereka kita akan dapat mencapai Malaysia baru, Malaysia yang Anuar Ibrahim dan sekutunya duk rancang dulu lagi......

0 comments:

There was an error in this gadget

Popular Posts

Pageviews